-
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2


Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Ilość w opakowaniu | 55 szt. |
Wysyłka w ciągu | 4 dni robocze |
Cena przesyłki | 13.69 |
Dostępność |
|
Waga | 0.35 kg |
Kod kreskowy | 159283 |
ISBN | 9788302190674 |
WSIP | 9788302190674 |
Zostaw telefon |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Część 2 Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzywda,
ISBN 9788302190674
Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion , kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę.
Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp.
Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego i satysfakcjonującego życia zawodowego.
Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych.
Stan | Nowy |
Rodzaj | tradycyjny podręcznik |
Klasa | wieloletnie, 1 |
Okładka | miękka |
Wydawnictwo | WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |