-
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronom


Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronom
Opinie | |
Ilość w opakowaniu | 55 szt. |
Wysyłka w ciągu | 4 dni robocze |
Cena przesyłki | 13.69 |
Dostępność |
|
Waga | 0.35 kg |
Kod kreskowy | 159269 |
ISBN | 9788302181948 |
WSIP | 9788302181948 |
Zostaw telefon |
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne warunki magazynowania żywności. Pozwala poznać metody zarządzania zakładem gastronomicznym – sposoby naliczania marży, promowania usług gastronomicznych czy sporządzania kalkulacji usług świadczonych przez zakład. Prócz tego w publikacji poruszono zagadnienia związane z obsługą gości i przygotowaniem miejsc świadczenia usług.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zamieszczono w nim także wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.
Stan | Nowy |
Rodzaj | tradycyjny podręcznik |
Rok wydania | 2020 |
Klasa | wieloletnie, 1 |
Okładka | miękka |
Wydawnictwo | WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Anna Kmiołek-Gizara