-
Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podstawy technologii żywności. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastro


Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podstawy technologii żywności. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastro
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Ilość w opakowaniu | 55 szt. |
Wysyłka w ciągu | 4 dni robocze |
Cena przesyłki | 13.69 |
Dostępność |
|
Waga | 0.35 kg |
Kod kreskowy | 159248 |
ISBN | 9788302167829 |
WSIP | 9788302167829 |
Zostaw telefon |
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.
Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.
Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.
Stan | Nowy |
Rodzaj | tradycyjny podręcznik |
Rok wydania | 2020 |
Klasa | wieloletnie, 1 |
Okładka | miękka |
Wydawnictwo | WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Joanna Duda, Sebastian Krzywda, Renata Szajna