-
Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik / technik technologii żywności


Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik / technik technologii żywności
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Ilość w opakowaniu | 55 szt. |
Wysyłka w ciągu | 4 dni robocze |
Cena przesyłki | 13.69 |
Dostępność |
|
Waga | 0.35 kg |
Kod kreskowy | 159236 |
ISBN | 9788302157424 |
WSIP | 9788302157424 |
Zostaw telefon |
Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodach cukiernik i technik technologii żywności.
Publikacja przeznaczona do ćwiczenia praktycznych umiejętności produkcji wyrobów cukierniczych. W każdym rozdziale znajdują się krótki wstęp teoretyczny, którego celem jest przypomnienie najważniejszych informacji, oraz karty pracy, które zazwyczaj zawierają dokładną recepturę produktu i polecenia związane z jego wykonaniem. Konstrukcja pytań w karcie pracy skłania do analizy wykonywanych czynności i wyszukiwania przyczyn ewentualnych niedoskonałości produktu finalnego.
Receptury zawarte w kartach pracy mogą być wykorzystywane także poza szkolną pracownią – do wykonywania domowych wypieków.
Książki z serii Pracownia umożliwiają szlifowanie umiejętności praktycznych i przygotowują do praktycznej części egzaminu.
Stan | Nowy |
Rodzaj | tradycyjny podręcznik |
Rok wydania | 2020 |
Klasa | wieloletnie, 1 |
Okładka | miękka |
Wydawnictwo | WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Anna Kmiołek-Gizara