• Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Kwalifikacja R.3.2. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik.

Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Kwalifikacja R.3.2. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik.

Brak towaru
44.21
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 4 dni robocze
Cena przesyłki 13.69
Paczkomaty InPost 13.69
Dostępność 0 szt.
Waga 0.35 kg
ISBN 9788302167768
Zostaw telefon

Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!

Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik - dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.

Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich - w nauce pomagają schematy i zdjęcia!

Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.

Stan Nowy
Rodzaj podręcznik zawodowy
Rok wydania 2020
Klasa wieloletnie
Okładka miękka
Wydawnictwo WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

Barbara Biesiada-Drzazga, Alina Janocha

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Podobne produkty
  • Sklep zamknięty

Sklep tymczasowo niedostępny