• Przygotowanie imprez i usług turystycznych. Kwalifikacja HGT.07. Technik organizacji turystyki. Część 1

Przygotowanie imprez i usług turystycznych. Kwalifikacja HGT.07. Technik organizacji turystyki. Część 1

64.03
szt. Do przechowalni
Opinie
Ilość w opakowaniu 55 szt.
Wysyłka w ciągu 4 dni robocze
Cena przesyłki 13.69
Paczkomaty InPost 13.69
Dostępność 10 szt.
Waga 0.35 kg
ISBN 9788302196218
Zostaw telefon

Podręcznik podaje podstawowe wiadomości z zakresu turystyki, takie jak: czynniki rozwoju turystyki, motywy podróżowania, kategorie, rodzaje i formy turystyki. Omawia także usługi najczęściej świadczone w turystyce i wyjaśnia, jak kreują one potrzeby klienta oraz jak je zaspokajają. Publikacja przedstawia definicję  produktu turystycznego i zasady jego przygotowania, najważniejsze dla turystyki akty prawne, a także omawia rynek turystyczny jako taki.

Podręcznik przedstawia w skrócie zagadnienia dotyczące geografii turystycznej Polski, aby zachęcić uczniów do samodzielnego poznawania rodzimych walorów przyrodniczych i kulturalnych. Ta ostatnia część obfituje w bogactwo starannie dobranych ilustracji, które mają nie tylko zaprezentować omawiane atrakcje turystyczne, ale także obudzić chęć ich zwiedzenia oraz poznania związanej z nimi historii.

Podręcznik z jednej strony podaje bardzo dużo istotnych informacji, z drugiej zaś uczy samodzielnego, krytycznego zdobywania wiedzy i doskonali  umiejętności korzystania z różnych jej źródeł: map, danych statystycznych, aktów prawnych, literatury fachowej i stron internetowych – zarówno przygotowanych i przeznaczonych specjalnie dla zawodowców, jak i amatorskich.

Stan Nowy
Rodzaj tradycyjny podręcznik
Rok wydania 2020
Klasa wieloletnie
Okładka miękka
Wydawnictwo WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

Maria Napiórkowska-Gzula, Barbara Steblik

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.