• Technologia gastronomiczna HGT.02 Cz 1 WSiP

51.45 -5% 48.88
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 3
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
Dostępność 8 szt.
Waga 0.35 kg
ISBN 9788302183119

Zamówienie telefoniczne: 690548113

Zostaw telefon

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Małgorzata Konarzewska, Część 1

ISBN 9788302183119

Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego żywienia i główne techniki stosowane w trakcie przygotowywania potraw. Podkreśla znaczenie bezpieczeństwa żywności. Opisuje procesy przyrządzania dań z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz jaj i zbóż.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. 
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Małgorzata Konarzewska, Część 1

Stan Nowy
Rodzaj tradycyjny podręcznik
Rok wydania 2021 (3)
Klasa wieloletnie
Okładka miękka
Wydawnictwo WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.