• Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych

46.24
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 3
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
Dostępność 6 szt.
Waga 0.35 kg
ISBN 9788302183102

Zamówienie telefoniczne: 690548113

Zostaw telefon

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Małgorzata Konarzewska, Część 2

ISBN 9788302183102

Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Pozwala zapoznać się z cechami charakterystycznymi kuchni różnych regionów Polski oraz innych krajów. Liczne rysunki i zdjęcia ułatwiają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w ciekawe przepisy.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

Stan Nowy
Rodzaj tradycyjny podręcznik
Rok wydania 2021 (3)
Klasa 1
Okładka miękka
Wydawnictwo WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.