• Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 Przygotowywanie i wydawanie dań HGT.02 Technik żywienia i usług...

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych

Brak towaru
52.87
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 4 dni robocze
Cena przesyłki 13.69
Paczkomaty InPost 13.69
Dostępność 0 szt.
Waga 0.35 kg
ISBN 9788302183119
Zostaw telefon

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Małgorzata Konarzewska, Część 1

ISBN 9788302183119

Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego żywienia i główne techniki stosowane w trakcie przygotowywania potraw. Podkreśla znaczenie bezpieczeństwa żywności. Opisuje procesy przyrządzania dań z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz jaj i zbóż.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. 
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Małgorzata Konarzewska, Część 1

Stan Nowy
Rodzaj tradycyjny podręcznik
Klasa wieloletnie
Okładka miękka
Wydawnictwo WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Podobne produkty
  • Sklep zamknięty

Sklep tymczasowo niedostępny