• Zbiór zadań z gastronomii

Zbiór zadań z gastronomii

53.04
szt. Do przechowalni
Opinie
Ilość w opakowaniu 55 szt.
Wysyłka w ciągu 4 dni robocze
Cena przesyłki 13.69
Paczkomaty InPost 13.69
Dostępność 11 szt.
Waga 0.35 kg
ISBN 9788302173714
Zostaw telefon

Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych składników potraw, drugi weryfikuje umiejętności sporządzania potraw i napojów, trzeci sprawdza wiedzę na temat organizacji przyjęć i przygotowania sali bankietowej, ostatni zaś skupia się na rozliczeniach finansowych. Zadania są zwykle bardziej rozbudowane niż polecenia na części testowej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, dzięki czemu stanowią świetne ćwiczenie dla ucznia.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej.

Stan Nowy
Rodzaj tradycyjny podręcznik
Rok wydania 2020
Klasa wieloletnie, 1
Okładka miękka
Wydawnictwo WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.